Teoretičar zavjera Dejan Lučić tvrdi: “Milorad Dodik je otrovan!”

Unatoč zahtjevima Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da koristi relevantne informacije i najave uz isključivanje publikacija UKC-a RS, ovo je idealna prilika za stvaranje priča i teorija zavjere.

Jedan od njih je Dejan Lučić, poznati teoretičar zavjera s ovih prostora. Rekao je da je Dodik u opasnosti od atentata. U ovakve informacije bi se možda moglo i povjerovati da spomenuti nije ranije tvrdio da je Bin Laden živ, da Slobodan Milošević nije umro u Hagu, da Sadam Husein uopšte nije obješen, nego da je obješena osoba koja samo liči na njega itd.

“Umro je Artemije, umro je Amfilohije, umro je i patrijarh Irinej a Dodik se ne osjeća dobro. Primljen je u bolnicu sa bolovima u stomaku. Mogućnost trovanja je uvijek logična. Obično se za trovanje optužuju Rusi, bez dokaza, ali vidjet ćemo šta je s Dodikom. Da li je ozbiljno trovanje ili je neko malo, slučajno, lako. Ali ne bi me čudilo da Dodik bude napadnut. Oni ne vole jake Srbe koji se nađu na njihovom putu. Staljin je to jednostavno govorio, “imaš čovjeka koji pravi problem, eliminišeš ga i nemaš problem” – kazao je Lučić.