Tetka ubijene Nizame: Sedam dana se krila kod mene, osmi je neko izdao lokaciju

Nizama Hećimović koju je bivši suprug oteo, pretukao pa usmrtio, od nasilnika se krila kod tetke Zijade, ali ju je ubica pronašao. Zijada Vuković Pamuković, tetka ubijene žene kaže za Blic da je Nizama sedam dana bila kod nje sa djetetom, prije nego što ju je ubica i nasilnik Nermin Sulejmanović našao.

“Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gdje se krije”, rekla je žena, koja tvrdi da je samo policija znala mjesto na kojem se Nizama skrivala.

“Nizama se žalila da ima problema i zato je i pobjegla kod mene sa djetetom od tog nasilnika”, kaže za Blic skrhana tetka tragično preminule žene.

O danu zločina kada je ubica došao na vrata, Zijada kaže: “Kada je saznao da se Nizama nalazi kod nas došao je na vrata. Prvo je meni prijetio pištoljem, pa je mog sina istjerao napolje. Onda je uzeo dijete i nju odvukao pa počeo da puca po nama. Ranio je mog sina Nedima. Ja sam tada pozvala policiju koja je stigla nakon 20 minuta, iako je naša kuća udaljena samo jedan kilometar.”

Ona je dodala i da porodica posjeduje dokument u kome je Nizami odbijena zaštita kada je je prijavila Nermina za nasilje, a posljednji put to je uradila prije četiri dana.

“Da su policija i sudstvo pravovremeno reagovali ova strašna tragedija koja nas je zavila u crno mogla je da se spriječi i Niza bi sada uživala pored svoje ćerke”, poručila je Zijada Vuković Pamuković.