“TO JE NEPRIJATELJSKI ČIN PREMA BiH”: Krivokapić na stubu srama zbog čestitke za “9. januar” – “Momentalno UPUTITE IZVINJENJE”

Nakon što je predsjednica entiteta RS Željka Cvijanović objavila da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u tajnosti uputio čestitku povodom neustavnog obilježavanja “9. januara”, uslijedio je niz bučnih reakcija u Crnoj Gori.

Premijer Zdravko Krivokapić, čestitajući Dan Republike Srpske, učinio je neprijateljski čin prema Bosni i Hercegovini, te iskazao nepoštovanje prema međunarodno priznatu zemlju i njene institucije, rekao je Aleksandar Saša Zeković, bivši državni tajnik za ljudska i manjinska prava.

“Neprihvatljivo je da se premijer Crne Gore miješa u unutarnje stvari između dviju grana vlasti u Bosni i Hercegovini, birajući stranu nepriznavanjem presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine”, rekao je Zeković.

On poručuje da je Krivokapićeva čestitka ozbiljan incident kojim se narušava kredibilitet institucija BIH i multietnički karakter tamošnjeg društva.

Bošnjačka stranka (BS) Crne Gore također je danas pitala crnogorskog premijera Zdraveka Krivokapića je li poslao čestitku povodom Dana Republike Srpske, jer javnost nije izravno upoznata s tim informacijama iz njegovog kabineta. U ovoj stranci od Krivokapića traže da potvrdi je li istina ono što je rekla predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ili je riječ o nepostojećoj čestitki.

“Ako je ovo istina, bilo bi dobro kada bi neko premijeru objasnio geografiju Bosne i Hercegovine i da je RS manji entitet države Bosne i Hercegovine i kao takav nema međunarodni subjektivitet. Je li premijer upoznat s odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je 9. januar proglasio neustavnom? Ako je premijer doista čestitao dan ove teritorijalne jedinice u međunarodno priznatoj Bosni i Hercegovini, je li ovo najavljena prozapadna politika nove vlade?”, pitali su Bošnjaci.