Poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da je Dodik prekršio zaključke skupštine potvrdivši da će prisustvovati sastanku s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

– Ako imate tu političku snagu, idite na sastanak sa Erdoganom i objašnjavajte sami narodu jeste li ili niste prekršili zaključke Skupštine – poruka je poslanice PDP-a.

Rekla je da je prisustvovanje sastanku s Erdoganom kršenje zaključka NSRS-a te istaknula da se u zaključku kaže da “treba učestvovati u radu zajedničkih institucija BiH kada se treba spriječiti donošenje štetnih odluka po Republiku Srpsku”.

– Dakle, učestvovanje samo onda kada se sprečava donošenje nekih odluka. Nigdje u zaključcima ne stoji da to uključuje i sastanke u zajedničkim institucijama BiH bilo koje vrste – napisala je Trivić na Facebook-u.

Ističe kako je Dodik sam sebi kontradiktoran.

– Prvo kaže da ide na sastanak i da to nije sjednica Predsjedništva BiH, a onda kaže da ide da ne bi bio preglasan. Кako će biti preglasan, ako je to samo sastanak?! – upitala je.

Dodaje je da se Dodik skriva iza opozicije te da razlog koji je naveo za sastanak s Erdoganom nije dobar.

– On je o svojoj odluci da ide na sastanak, opoziciju obavijestio, ali ne i tražio mišljenje. Naviknut da se krije iza naroda, Narodne skupštine, sada svoju nemoć mora da sakrije i iza opozicije. Razlozi koje navodi kao opravdanje za sastanak sa Erdoganom su jadni – stav Republike Srpske se može uputiti i notom, pismom, bilo kojim drugim vidom diplomatske komunikacije – poručila je Trivić.

Naglašava da svoje stavove piše lično i bez pritiska te niti treba ikogda da demantuje.

– Vi ste svoje pravo lice pokazali na skupu na Mrakovici. Zašto se pozivate na opoziciju kad smo po vašim riječima jadni?! Nakon toliko izdaja, neispunjenih obećanja, velikih riječi iza kojih nije ostalo ništa, referenduma o nezavisnosti o kojem pričate 15 godina, ova izdaja je potpuno, potpuno očekivana – stoji u objavi Jelene Trivić.