Trivić o Dodiku: “Zbog vlastite pogubne politike upao u probleme u kojima mu je svako drugi kriv”

Jučerašnje prijetnje lažnog predsjednika pojedinim medijskim kućama i novinarima dio su gotovo svakodnevnih iživljavanja nad neistomišljenicima, izjavila je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, komentarišući jučerašnju konferenciju za medije Milorada Dodika, prenosi Radiosarajevo.ba.

“Njegove prijetnje su sve opasnije i samo je pitanje trenutka kada će neko od novinara koji nisu dio Dodikovih medijskih falangi biti napadnut”, poručila je Trivić.

“Najoštrije osuđujem crtanje mete na čelo novinara koji nisu po Dodikovoj mjeri, pogotovo lažno i neosnovano povezivanje medija sa navodno nelegalnim tokovima novca.

Moja porodica i ja bili smo žrtva iste vrste linča kada je režim na čelu sa lažnim predsjednikom plasirao laž o navodnih 10 miliona dolara koje sam dobila od američke administracije za potrebe predsjedničke kampanje. Nažalost, takvu gnusnu laž plasirali su preko zarobljenog javnog servisa RTRS, zbog čega su dobili tužbu za klevetu”!, rekla je Trivić.

Tu laž i mnoge druge laži o navodnom rušenju i obojenim revolucijama, kako je istakla, nije zaboravila, niti će.

“S tom metom hodam i danas, ali za razliku od lažnog predsjednika, ja hodam slobodno jer građani znaju da je priča o 10 miliona dolara gnusna laž, kao što je laž i ono što je juče izgovorio na sramnoj pres konferenciji. Svako crtanje mete na čelo bilo kome u tom smislu je samo korak unazad od slobodnog i uređenog društva kojem težimo”, istakla je predsjednica Narodnog fronta.

Dodala je da zato svi slobodni ljudi, mediji, intelektualci, građani, radnici, treba da dignu svoj glas protiv vandalizma koji se, prema njenim riječima, plasira primarno od strane ‘lažnog predsjednika’, koji je zbog “vlastite pogubne politike upao u probleme u kojima mu je svako drugi kriv, samo on ne, iako je najveći generator kriza u BiH upravo on i režim na čijem je čelu”.