TRZAVICE UNUTAR SNSD-a: Nebojša Radmanović glasao za, svi ostali u Klubu bili protiv

Predstavnički dom BiH jučer nije imenovao članove Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH, ali je glasanje dovelo do različitog glasanja u Klubu poslanika SNSD-a.

Kako se vidi iz listinga, samo je Nebojša Radmanović glasao za, dok su svi ostali u Klubu bili protiv. Također, protiv su glasali i koalicioni partneri SNSD-a iz Srpskog kluba poslanika.

Prema nezvaničnim saznanjima, problem je nastao prilikom izbora srpskog člana Upravnog odbora s liste uspješnih kandidata koju je predložilo Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Naime, nakon što je ta lista dostavljena Kolegiju Predstavničkog doma, Radmanović je predložio da srpski član UO-a bude Sanja Blagojević, koja je na rang-listi bila četvrta.

Kako “Srpskainfo” saznaje, takav prijedlog nije usaglasio s ostalim poslanicima, koji ga nisu ni podržali. Ostali kandidati sa srpske liste bili su Alekasandar Bogdanić, Miloš Šolaja, Vuk Vučetić, Vedran Škoro, Biljana Milošević-Šošo, Srđan Šuput, Olijana Lukić, Miloš Jokić i Dejan Kerleta. Nezvanično, u Klubu su se dvoumili između Bogdanića i Škore, ali Radmanović nije želio da odustane od svoje kandidatkinje.

Šefica Kluba poslanika SNSD-a Snježana Novaković-Bursać tvrdi da članovi Upravnog odbora nisu izabrani iz drugog razloga.

– Konkurs je provodio Savjet RAK-a kome je istekao mandat. Zato smatramo da je bolje da idemo u novu proceduru izbora članova UO-a kada bude imenovan novi Savjet Regulatorne agencije – kaže Novaković-Bursać za “Srpskainfo”.