Turković sasvim otvoreno: Vakcina koju je Vučić donirao košta 4 dolara, u rangu je jeftinijih!

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković izjavila je danas u Sarajevu da su cjepiva “Covshield” koja je predsjednik Srbije donirao za Federaciju Bosne i Hercegovine u nizu jeftinijih cjepiva, a naručile su ih zemlje s nižim prihodima.

Nakon sastanka sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Nikolom Selakovićem, Turković je kazala da cjepivo Covshield koje su razvili Sveučilište Oxford i farmaceutska tvrtka AstraZeneca koštaju četiri dolara, rekla je Srna.

Kao odgovor na novinarsko pitanje o njezinoj izjavi da je cjepivo AstraZeneca proizvedeno u Indiji namijenjeno siromašnim zemljama, rekla je da nije imala loše namjere i trebala bi biti zahvalna na poklonu.

Turković je rekla da je u cilju zaštite građana Bosne i Hercegovine zatražila da Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine da saglasnost za upotrebu ovih cjepiva.

– Zamolila bih ga danas i sutra za bilo koje drugo cjepivo koje će doći u ovu zemlju, jer je to zakonska procedura, rekla je Turković na konferenciji za novinare.