Turković uputila interesantan poziv predsjednici RS-a: Gospođo Cvijanović, pred nama je historijska odgovornost

Ministrica vanjskih poslova BiH, Bisera Turković, oglasila se večeras na svom Facebook profilu gdje je predsjednicu Republike Srpske, Željku Cvijanović, pozvala na izgradnju bolje i prosperitetnije BiH.

Turković je ovo izjavila u kontekstu jučerašnjih izjava predsjednice RS-a, u kojima je ona, između ostalog, rekla da je BiH “svađalačka država” i da su stvari unutar zemlje nesređene.

Također, Cvijanović je u svojoj izjavi prozvala ministricu Turković da, prilikom posjete stranim zemljama, zaobilazi ambasadore BiH u tim zemljama, ukoliko su oni po nacionalnosti Srbi.

Povodom takvih izjava, Turković je Cvijanović pozvala na izgradnju inkluzivnog društva u našoj zemlji.

– Pozivam gospođu Željku Cvijanović na stvaranje inkluzivnog društva u Bosni i Hercegovini! Pozivam je da zajedničkim snagama doprinesemo stvaranju funkcionalne države za sve njene narode i građane. Gdje postoji iskrena volja postoji i način, rekla je Turković.

Poručila je da ona želi doprinijeti izgradnji stabilne BiH koja se zasniva na demokratskim principa i jednakim pravima za sve građane.

– Gospođo Cvijanović, pred nama je historijska odgovornost za generacije koje dolaze. Pozivam Vas na zajednički rad kako bi doprinijele izgradnji stabilne, prosperitetne Bosne i Hercegovine na demokratskim principima i jednakim pravima pred zakonom za sve njene građane i narode! Mi to možemo! Ja to hoću! Hoćete li Vi?, zaključila je ona.