Tužilaštvo pojasnilo zašto je osumnjičeni za napad na povratnike na slobodi

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu pojasnili su zašto je glavni osumnjičenik PU Foča Bojan Prodan, koji je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada, pušten iz pritvora nakon 24 sata.

Kako su naveli iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo razbojništvo u mjestu Omeragići, Opština Višegrad, dežurni tužilac je izašao na lice mjesta, te su preduzimane sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela.

– Prilikom preduzimanja operativnih mjera i radnji, policijski službenici su lišili slobode osobu sa inicijalima B.P. zbog osnova sumnje da je počinio predmetno krivično djelo. Međutim, iz do tada obezbjeđenih dokaza nije proizilazila osnovana sumnja da je lice lišeno slobode izvršilac ovog krivičnog djela, slijedom čega protiv istog i nije podnesen prijedlog za određivanje mjere pritvora jer nisu ispunjeni zakonski razlozi, saopćili su iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

U cilju rasvjetljenja ovog krivičnog djela, dodaju, Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zajedno sa pripadnicima PU Foča, kontinuirano preduzima sve potrebne mjere i radnje u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela.

– Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu će nastaviti da blagovremeno, tačno i precizno obavještava javnost o preduzetim mjerama i radnjama na otkrivanju počinioca krivičnog djela, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Iz PU Foča su rekli da je Bojan Prodan iz sela Prelovo kod Višegrada i dalje jedini osumnjičen da je brutalno pretukao, vezao i opljačkao bračni par Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kod Višegrada. Prodan je i 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada.