U entitetu RS ponovo napad na Bošnjake: Kod džamije u Gornjoj Kamenici pretučen Senad Sejfić

Senad Sejfić, mještanin sela Gornja Kamenica kod Zvornika, pretučen je jučer u predvečernjim satima u blizini lokalne džamije kada je krenuo na namaz.

Sejfića su pretukle dvije osobe, inicijala B. J. i B. B. iz susjednog sela Donja Kamenica, a navodi se da su napadači privedeni.

Kako piše Politički.ba, prema nezvaničnim informacijama, Senada su pretukla dvojica mještana Srba po imenu Bane Jovanović i Bojan Bogićević, koji su privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku.

– Ovo je Senad Sejfić kojeg su večeras u predakšamsko doba napali u Kamenici Gornjoj – kod džamije. Naime, Sejfić se vozilom kretao pored džamije kada je naišlo nekoliko vozila koja su dolazila iz pravca Šekovića. Vozila su opkolila Sejfićevo vozilo u kome je on sjedio vezan sigurnosnim pojasom, gdje su ga, tako vezanog, počeli udarati po svim dijelovima tijela, a najviše u predjelu glave. Jedna mještanka koja je vidjela šta se događa počela je da vrišti i poziva komšije koje su Senadu pritekle u pomoć, da bi napadači potom pobjegli u pravcu Donje Kamenice – objavio je, uz fotografiju pretučenog Sejfića, Podrinjemedia.

Komšije su Sejfića odmah odvele u Policijsku stanicu u Zvorniku i prijavile slučaj, nakon čega su, kako Podrinjemedia nezavnično saznaje, privedene dvije osobe srpske nacionalnosti.