U Ribniku kod Ključa istaknut bilbord na kojem su entitet RS i Srbija spojeni

Opšina Ribnik nalazi se u blizini Ključa u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma, ova mala opština od oko 6 000 stanovnika pripala je entitetu RS.

Danas tamo živi preko 98% Srba, što ga čini gotovo etnički čistim od drugih naroda. Ribnikom suvereno upravlja SNSD Milorad Dodik, koji ima 13 od ukupno 17 mandata u Skupštini. Preostala četiri mjesta podijeljena su između SDS-a i koalicije DNS-SP.

Koristeći apsolutnu nacionalnu nadmoć, Općina Ribnik je, u maniru “srpskog svijeta” i njegovog zla koje nosi, uperila prst u skandalozan i uvredljiv pano na kojem se entitet RS i susjedna Srbija ujedinjeni uz poruku kako se svim prolaznicima želi “Sretan put”.

Ova ruralna lokacija dospjela je u javnost zbog radikalnih poruka koje narušavaju teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, a povratnici u blizini ove lokacije vraćeni su u devedesete godine prošlog stoljeća.

Istaknuti pano stoji već danima, a na ovaj način srpski politički predstavnici nastavljaju promicati ideje Velike Srbije koje su doliko zla donijele i koje su u prethodnoj agresiji bile povod za brojna zlodjela nad Bošnjacima.