Udruženja Armije RBiH s Novalićem: Dogovoren nastavak saradnje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH s kojima je razgovarao o nastavku rješavanja problema ove populacije.

Premijer Novalić predstavio je predstavnicima Koordinacije aktivnosti Vlade Federacije BiH planirane za naredno razdoblje. Također je naglasio da vladini napori na ublažavanju posljedica epidemije koronavirusa, uz očuvanje stabilnosti izdvajanja naknada korisnicima boračko-invalidske zaštite i dostignutog nivoa postojećih prava.

Predstavnici koordinacije izvijestili su premijera o trenutnoj situaciji boračke populacije i aktivnostima na pripremi promjena zakonskih rješenja za poboljšanje statusa ovih kategorija. Sugovornici se slažu da samo istinski zahtjevi i zajedničko djelovanje mogu poboljšati i razviti status ove važne kategorije našeg društva. Odlučeno je da se nastavi suradnja u izradi izmjena zakona koji će im to omogućiti.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo.

U delegaciji Koordinacije bili su predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Almin Škrijelj, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić, predsjednik Saveza demobilisanih boraca Sabahudin Ramić i predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.