UVREDLJIVE PORUKE POTPREDSJEDNIKA SDP-a: “Ukazao se Haris Silajdžić, sada je brod ludaka kompletan!”

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović komentirao je sinoć na svom Facebook profilu gostovanje Harisa Silajdžića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i osnivača Stranke Bosne i Hercegovine, u programu Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem na Face TV-u.

Prvo je napisao da se ovih dana pitao što nam još nedostaje u Bosni i Hercegovini, zatim se, prema njegovim riječima, pojavio Haris Silajdžić i sada je “brod ludaka kompletan”.

– Slušam pojavu gosta sinoć i ne mogu doći svijesti. Pa, dragi Haris, da nisi oborio aprilski paket, danas bismo imali Vladu Bosne i Hercegovine i jednog predsjednika Bosne i Hercegovine, danas bismo bili normalna zemlja, a ne carstvo s tri glave, danas ako ništa ne bi postojale politike mržnje, nacionalizma i kriminala koju su propagirali SDA, SNSD i HDZ. Oni trebaju tebi biti zahvalni dok postoje. I nemoj, Harise, ti o građanskoj državi, ni ti, ni Bakir, ni Mile, ni Dragan. Hajte, bolan, više u penziju, svi zajedno, halal vam za sve što uradiste i uzeste, napisao je Mijatović.

U konačnici je naglasio da normalnu, građansku, europsku BiH mogu graditi samo nove generacije, koje, rekao je, nemaju u džepu milione stvorene 90-ih.

– Dosta vas je više. Dosadili ste i Bogu i narodu, hajte unučad čuvati, njegov je zaključak.