Varhely: Podrška Dodika EU putu je ohrabrujuća

Komesar Evropske unije za susjedske odnose i proširenje Olivér Várhelyi sastao se sa predsjednikom RS i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

– Podrška predsjednika RS, Milorada Dodika u radu kako bi BiH dobila status kandidata je ohrabrujuća. Reforme se moraju ubrzati kako bi se dobila pozitivna odluka EUCO-a. Političko vodstvo je ključno – napisao je Várhelyi na Twitteru.

Nakon sastanka, oglasio se i Dodik.

– Hvala Várhelyiju na podršci evropskom putu. RS ostaje opredijeljena za evropske integracije i očekujemo da već u decembru BiH dobije kandidatski status. Razgovarali smo o svim reformama koje je neophodno sprovesti, između ostalih i o potrebi usvajanja strategije o upravljanju migracijama i azilu, o stavljanju u funkciju kontakt tačke za saradnju s EUROPOL-om, kao i o drugim važnim pitanjima – napisao je Dodik.

Prošli članakSaopštenje SDA: Sporazum HDZ-a i “Osmorke” je preuranjen bez formiranih domova naroda, pozivamo SDP da formira vlast bez Dodika
Sljedeći članakKako su osmanske kazneničke ekspedicije protiv Bošnjaka utjecale da oni postanu manjina u Bosanskom ejaletu