(VIDEO) BRAVO KRALJICE: Zejna Krantić postala prvakinja u MMA, podigla bh. zastavu nakon pobjede

Nakon što je 18. marta, Zejna savladala Roberta Zocco iz Italije i tako opravdala ulogu favorita u ovoj borbi, svom uspjehu dodala je i svjetsku titulu. Krantić je svoju protivnicu tehničkim nokautom savladala u 90 sekundi meča.

Nakon svoje pobjede, i opravdanog odmora, Zejna je govorila za portal Radiosarajevo.ba.

“Zadovoljna sam i sretna. Ponosna sam na svoj rad proteklih mjeseci, svaki dan sam naporno radila bez odmora. Dijeta, povrede, gripa… sve su to prepreke koje sam uspješno savladala i na kraju trud se isplatio”, kazala je Krantić.

U razgovoru sa novinarkom portala Radiosarajevo.ba naglasila je i kako se radi jako bitnoj pobjedi, kako za nju tako i za njen tim. Uz to dodala je i da je ova pobjeda posebno značajna i za Bosnu i Hercegovinu.

“Bitna je za buduće generacije, za sport, za našu državu i za našu zastavu. Nadam se da će biti još mnogo uspjeha”, dodala je.

Za kraj, nije imala više riječi, osim riječi zahvale.

“Hvala Bosno i Hercegovino. S ponosom možemo reći da imamo europskog i svjetskog šampiona”, zaključila je u svom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Zejna Krantić, rođena je u Ključu 28. novembra 1988. godine, a prije 16 godina odlučila je napustiti svoj rodni kraj i tražiti bolje za sebe, a to je kako se čini i postigla u Španiji.