(VIDEO) Pogledajte trenutak napada na navijače Veleža koji su gledali utakmicu u Počitelju

Nakon velikog uspjeha nogometaša Veleža u Atini desio se incident u mjestu Počitelj u kojem je učestvovalo više osoba. Portal Klix.ba došao je u posjed snimka nadzorne kamere koji otkriva pojedine detalje sukoba koji se desio u četvrtak navečer.

Na snimku se jasno vide navijači Veleža, među kojima je bilo i žena, kako u kafiću gledaju televiziju, a onda u jednom trenutku postaju meta napada.

Uslijedio je skrivanje od predmeta koji su bačeni na njih, dok su se potom i sami pokušali odbraniti od napadača koji su prema saznanjima portala Klix.ba pripadnici Ultrasa, navijačke grupe Zrinjskog.

Snimak potvrđuje i ranije objavljen policijski bilten u kojem se kaže kako je oko 22:40 sati PU Čapljina obaviještena od građana da je u mjestu Počitelj više osoba došla u objekte “Kruško” i “Kod Alje” te bakljama i drvenim palicama napale goste i oštetili dva vozila.

Također, iz MUP-a je saopćeno kako je oko 23 sata u Policijsku stanicu Mostar Jug došao J. M. (1990.) i prijavio da mu je, dok se kretao vozilom iz smjera Čapljine prema Mostaru, u mjestu Počitelj grupa osoba u dresovima Veleža popriječila put.

On je policiji kazao da su metalnim šipkama i drvenim palicama oštetili njegovo vozilo Golf IV. Zadobio je i vidne povrede na glavi nakon čega je upućen u medicinsku ustanovu. Kako su svjedoci rekli našem portalu, i vozač ovog automobila učestvovao je u prethodnom napadu na kafić.