(VIDEO) Poturak donio lopate i metle na sjednici Skupštine, Forto u nevjerici: Gospodine Forto, ja bih vas zamolio!

Poslanik SBB-a Dževad Poturak izveo je performans na Skupštini Kantona Sarajevo kada je donio metlu i lopatu kako bi pomogao vladi da konačno počne raditi.

“Kada će vlada početi konkretno da radi?, pitao je na početku premijera Edina Fortu, koji ga je u nevjerici gledao iz prvog reda.

– Gospodine Forto, ja bih vas zamolio da iskoristite fantastičan autoritet Konakovića koji je dugi niz godina bio premijer, predsjedavajući, lider Šestorke, Trojke i ima najveći broj ministara u KS, da se počne nešto raditi. Donio sam nekoliko lopata i metli. To je moja simbolična donacija kantonu da se nešto počne raditi, kazao je.

Rekao je da bi donacija tri metle i tri lopate trebala pokrenuti Trojku u konkretnu akciju nakon osam mjeseci mandata.

– Počnite nešto raditi, prestanite se baviti samo pustim obećanjima. Nadam se da ćete lopatama i metlama očistiti kanton, nastaviti tamo gdje je stao Mario Nenadić ili gdje ste vi započeli one tamo neke godine. Kada ćete oprati ceste? Kada ćete završiti i pustiti u funkciju svemirsko tramvajsko stajalište na Otoci? Čistoća grada pred SFF je nikad gora, zmije vrebaju, poskoci… Seruma nema što znači, kada nas zmija ujede trebamo naći nekoga ko će to isisati. Vakcina nema, osim ovih sadaka-vakcina. Uradite nešto za građane, pokrenite se, a evo i mi smo voljni s vama, poručio je.