(VIDEO)Nepromišljen ispad voditeljice BHRT-a: Velikosrpskog ideologa Dobricu Ćosića proglasila jednom od najpozitivnijih ličnosti!

Zvezdana Stojaković, urednica i voditeljica jutarnjeg programa na javnom servisu BHRT-a, već nekoliko dana pravi neprihvatljive gafove, čitajući vijesti bez priprema, mucajući i postavljajući apsolutno nevjerojatna pitanja svojim partnerima u programu BHRT-a “Jutro za sve”.

Međutim, ovaj put se ne treba baviti njezinim jezičnim nepromišljenim izrazima i gafovima, nego su sada stvari  puno ozbljnije prirode. Naime, jučer je voditelj doživio pravi skandal.

– Dragi naši, kao što znate, na današnji dan 1921. godine rođen je Dobrica Ćosić, koji se smatra jednim od najvećih srpskih pisaca druge polovine dvadesetog stoljeća. Napisao je: “Deobe”, “Koreni”, “Vreme smrti”… Bio je prvi predsjednik Savezne Republike Jugoslavije od juna 1992. do juna 1993. – rekla je voditeljica BHRT-a.

Tada je moderator najavio kratku epizodu u kojoj smo se trebali prisjetiti najvećih ličnosti prošlosti. Tako smo saznali da je Dobrica Ćosić bio veći i poznatiji od tvorca automobilskih guma Charlesa Goodyeara, poznatog sarajevskog gitarista Slobodana Bode Kovačevića, jednog od osnivača legendarnog “Indexa”, velikog književnika Miroslava Krleže itd.

Isti taj Dobrica Ćosić bio je jedan od autora memoranduma SANU.

Govornici je dobro poznato (ili ipak nije?) da se Ćosić smatra začetnikom Srpske demokratske stranke u Kninu i istoimene stranke u Bosni i Hercegovini krajem 1980-ih i početkom 1990-ih. Godine 2012., između ostalog, dovodio je u pitanje sudjelovanje Srbije u ratu u Bosni i Hercegovini i genocidu u Srebrenici.

Dobro je poznato i da je taj isti Dobrica Ćosić autor djela o “humanom preseljenju”, sramotnom eufemizmu za etničko čišćenje i strašnim zločinima u ratovima u bivšoj Jugoslaviji.

Nekoliko je autora koji su poput Dobrice Ćosića tako ideološki podržavali uništavanje, smrt i zločin. Postoji nekoliko autora koji su stvorili tako mitsku kulturu kao što je ĆosiĆ. Pod njegovim utjecajem razvila se nacionalistička ideologija koja je devedesetih oduzela desetke tisuća života širom bivše Jugoslavije. Voditeljica je to sasvim sigurno znala, ali se besramno izvila i činjenice zadržala za sebe.

Niz njezinih gafova i ispada pogledajte u videu kojeg je pripremio portal slobodna-bosna.ba