(VIDEO)Sramna scena iz Tuzle: Sa balkona uzvikivao “Nož, žica, Srebrenic”!

Na društvenim mrežama Facebook i Twitter večeras se pojavio snimak muškarca koji s prozora na potkrovlju jedne od zgrada u tuzlanskom selu Stupine viče “nož, žica, Srebrenica”.

Iako neki kažu da se incident dogodio danas, Amra Kapidžić, glasnogovornica policijske uprave MUP-a Tuzla, rekla nam je da je takav slučaj prijavljen u policijskoj stanici Istok u Tuzli 12. decembra 2020. oko 17:25 sati.

– Policija je zaprimila dojavu da je nepoznati muškarac s potkrovlja zgrade u naselju Stupine vikao i govorio “nož, žica, Srebrenica”. Nakon stupanja na mjesto događaja, utvrđeno je da je u pitanju sta ženske osobe L.M, gore navedene uzvike i psovke, iz stana slao muškarac M.G, koji nije htio otvoriti vrata policiji – kaže Amra Kapidžić.

O incidentu je obaviješten mjerodavni javni tužitelj, a postupaju pripadnici tuzlanske policijske uprave, odnosno pripadnici kriminalističke policije i policijske uprave Istok.
Ovaj video iz zgrade B-6 na Stupinama izazvao je bijes na društvenim mrežama, posebno među stanovnicima Tuzle, a građani traže sankcije zbog skandaloznog ponašanja.