“Vidjeće se ko je vjera, a ko nevjera” – Vulić: Nikad nije prestala da važi Lazareva kletva…(?!)

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je Srni da su za srpski narod došla teška vremena, ali i da nikada nisu ni bila laka za Srbe na ovim prostorima, i nikad nije prestala da važi Lazareva kletva i poruka – “vidjeće se ko je vjera, a ko nevjera”.

Komentirajući izjavu poslanika PDP-a Ljubiše Krunića da ta stranka nikada nije zlostavljala borce za razliku od SNSD-a, Vulić je rekla da je “Krunić samo pijun koji služi, prije svega, kao udarna igla prvoboraca kao što su Јelena Trivić i Borislav Borenović, genijalaca političkog konflikta”.

“Zapjenio je Krunić govoreći o tome da PDP nikad nije zloupotrebljavao borce u političke svrhe, zaboravljajući cijelu spiralu postupaka degradiranja Republike Srpske i njenih institucija. Nije li upravo PDP podržao Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima u organima BiH čime se genocid u Јasenovcu, ali i brojnim jamama Krunićeve rodne Hercegovine pretvara u nemušti ‘značajan broj žrtava'”, poručila je Vulić.

“Nije li upravo PDP srušio mehanizam koordinacije pregovora sa EU, ignorišući i Ustav Republike Srpske i ljudsku i moralnu obavezu prema narodu koga zastupa”, upitala se Vulić.

“I uostalom, nije li ono baš u Trebinju, za koga je Krunić tako junački ratovao, Boračka organizacija optužila PDP za pranje para i milionske mahinacije? Da li PDP-ov Mladen Ivanić ima junački staž u Vojsci Republike Srpske, a isti je proveo za volanom službenog automobila?”, zapitala se Vulić.

“Na sreću srpski narod ima dobro pamćenje, nije ga lako prevariti i obmanuti, a nije teško ni vidjeti i spoznati ko je meta sankcija, neskrivenih pokušaja političke i fizičke likvidacije i ko je trn u oku onih koji žele da pregaze srpski narod i Republiku Srpsku. Јelena Trivić i Ljubiša Krunić to svakako nisu, već iskreni i istinski borci za očuvanje Republike Srpske i njenih institutucija – Željka Cvijanović i Milorad Dodik”, zaključila je Vulić.