VLADA FBIH ODBILA PRIJEDLOG KRIZNOG ŠTABA: Ništa od uvođenju restriktivnijih mjera, produžene trenutne, a odbijeno je i…

…da se skrati radno vrijeme tržnih centara.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jutros je odbila prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH o uvođenju restriktivnijih mjera.

Tijekom jučerašnje sjednice, Federalni krizni štab dao je prijedloge za zabranu rada ugostiteljskih objekata u zatvorenim prostorima zbog pogoršanja epidemiološke situacije i omogućavanje kupcima da poslužuju samo u baštama i na terasama ili na otvorenom.

Također je odbijeno skratiti radno vrijeme trgovačkih centara.

Među prijedlozima je bilo i produženje policijskog sata, odnosno da policijski sat umjesto od 23:00 počinje nekoliko sati ranije kako bi se dodatno ograničilo kretanje stanovništva, piše Klix.

Vlada FBiH primila je na znanje informacije Kriznog štaba, ali je odbila poduzeti restriktivnije mjere i odlučila produžiti trenutne mjere za sljedećih 14 dana.

Prema Federalnoj upravi civilne zaštite, također su poslani zahtjevi za uvođenje obveznog PCR testa za sve strane državljane i uvođenje stanja prirodne nesreće.