Vladan Kovačević prihvatio poziv Srbije, u martu će biti na Piksijevom spisku

Nakon što je u prethodnih nekoliko navrata odbijao poziv u reprezentaciju BiH, jedan od najboljih golmana poljske Ekstraklase Vladan Kovačević prihvatio je poziv selektora A tima Dragana Stojkovića i trebalo bi uskoro da bude dio najboljeg tima Srbije, objavio je FSS.

Kovačević je rođen u Banjaluci. Ima 24 godine, svojevremeno je branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Standardan je u Rakovu, klubu koji je lider šampionata Poljske i već neko vrijeme je na skeneru direktora A tima Stevana Stojanovića, samim tim i selektora Dragana Stojkovića.

Ukoliko sve bude u redu sa papirologijom i od FIFE na vrijeme stignu odgovarajuća dokumenta, očekuje se da Kovačević bude na raspolaganju već u martu kad reprezentaciju Srbije očekuje početak takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici.

Prije nekoliko dana odluku da dres Njemačke zamijeni opremom Srbije donio je Lazar Samardžić, a od marta 2021. godine i dolaska selektora Dragana Stojkovića i direktora Stevana Stojanovića u Fudbalski savez Srbije na tom spisku novih aduta nalaze se prvotimac Crvene zvezde Stefan Mitrović (Kanada), adut španske Almerije Srđan Babić (Bosna i Hercegovina) i čuvar mreže Rome Mile Svilar (Belgija).