Vladimir Putin: Naša ocjena situacije u BiH se u potpunosti podudara sa stavovima vodstva RS-a

U Moskvi se danas održava velika godišnja press konferencija ruskog predsjednika Vladimira Putina tokom koje govorio i o Bosni i Hercegovini.

Press konferenciji prisustvuje preko 600 novinara iz Rusiji i drugih zemalja svijeta, a među njima je i novinar iz Bosne i Hercegovine, a koji dolazi iz entiteta RS. On je kazao Putinu da se konflikti javljaju u cijelom svijetu, to pogađa i Balkan, komplikujući ionako tešku situaciju, prenosi Klix.

“Znate kakva je politička situacija u Bosni, ona je de facto zapadni protektorat, optužuju Republiku Srpsku da podržava Rusiju i ‘širi zloćudni ruski uticaj’. U Srbiji ne postoji nijedan ruski medij, ali je poplava zapadnih medija”, poručio je novinar.

On je upitao kako Putin vidi budućnost Republike Srpske i cijelog regiona.

“Naše procjene ove situacije i vašeg političkog vodstva se potpuno podudaraju. Zaista je šteta što nema ruskih medija, RT ovdje nije prihvaćen, zar ne? Pitat ću svoje kolege sa RT-a i iz VGTRK-a da vide šta se može uraditi”, odgovorio je Putin.

On je također poručio da budućnost moraju određivati ​​ljudi koji žive na ovoj teritoriji, bez obzira na odluke koje im se nameću.