Vojin Mijatović: Direktan pucanj u sekularnost i građanski koncept Bosne i Hercegovine zbog zloupotrebe vjeroispovijesti

Nakon najnovijih etnonacionalističkih ispada na svom Facebook profilu oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Njegov komentar prenosimo u cjelosti:

“Uporno pričam i pišem da je zloupotreba vjeroispovesti sve prisutna i da predstavlja veliki problem za našu zemlju.

Etnonacionalisti kada su ispucali sve varijante zloupotreba etnija u sljedećoj fazi su spojili nacionalnost i vjeroispovijest, a onda počeli sa zloupotrebom vjeroispovijesti.

Slave se iftari po kafanama, unošenja badnjaka i iftar u državnim institucijama, litije i kolektivni iftari po ulicama, ikone na oklopnim vozilima, hodže i popovi po strankama, osveštavanje državnih institucija i policije…

I sav taj vjerski kič i zloupotreba vjeroispovijesti predstavljaju direktan pucanj u sekularnost i građanski koncept BiH.

Vjeroispovijest je privatna stvar svakog pojedinca i duboko sam uvjeren da se istinski vjernici gnušaju na sav ovaj cirkus.

Vrlo vješto i ciljano etnonacionalisti uz pomoć vjerskih fanatika u svim konfesijama sprovode desekularizaciju države, jer samo je to garancija da se stanje nacionalne napetosti održi što duže.

Kada spojite nacionalnost i vjeroispovijest stvorili ste uslove za fašizam, a neko to u BiH radi planski i osmišljeno pod zastavom Boga i Allaha.

A sad krenite sa pljuvanjem, jer sam dirnuo u vaše dogme, ali neko mora javno reći da ovo nije dobro i da nas opet vraćate na 90-te, izgleda vam nije bilo dosta prošli put”, poručio je Mijatović.