Vojin Mijatović: Nermine i Željko, vaša obaveza prema budućim generacijama je da uradite ovo

Potpredsjednik SDP-a BiH, Vojin Mijatović, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je komentarisao aktuelna dešavanja na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, prenosi Oslobođenje.

On smatra kako nova desnica nikako ne može biti alternativa desno orijentisanim strankama u našoj zemlji.

– Alternativa desno orijentisanim strankama nikako ne može biti nova desnica. Moramo se vratiti na suštinu da državi kakva je Bosna i Hercegovina boljitak može donijeti isključivo ljevica, multietnički i građanski orijentisana ali u oba entiteta, kaže Mijatović.

Povodom takvog mišljenja, Mijatović konstatuje da bi Nermin Nikšić, lider SDP-a, i Željko Komšić, lider DF-a, trebali razmisliti o ujedinjenju ove dvije stranke.

– Smatram da je vrijeme da lideri SDP-a i DF-a stave po strani sve nesuglasice i frustracije, imaju obavezu da vrate onaj veliki SDP BiH koji je nekad bio najveća partija u BiH, rekao je on.

Mijatović kaže da je da Komšić i Nikšić imaju obavezu prema SDP-u.

– Nermine i Željko imate obavezu da ovo uradite prema partiji u kojoj ste napravili karijere, prema novim generacijama u SDP-u i DF-u, prema građanima BiH koji vape za normalnom građanskom državom članicom EU i NATO-a, istakao je, između ostalog, Mijatović.