Vojna vježba: Usavršavanje vještina ključnih za uspjeh budućih poduhvata

U proteklih nekoliko sedmica, kroz pažljivo taktičko planiranje i sveobuhvatne probe, uključujući noćne operacije, te rad uz prvi bataljon Ujedinjenog Kraljevstva, Kraljevski anglikanski puk i pješadijske brigade Oružanih snaga BiH vojnici iz četvrte brigade za pomoć sigurnosnim snagama Američke vojske Evrope i Afrike pomogli su u poboljšanju kompatibilnosti i koordinacije između tri nacije, saopćeno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

“Ove praktične vježbe igraju vitalnu ulogu u usavršavanju vještina ključnih za uspjeh budućih multinacionalnih poduhvata i pokazuju da smo zaista #StrongerTogether”, dodaje se.

Podsjećamo, general-pukovnik Andrew Rohling, zamjenik komandanta američke vojske u Evropi i Africi, posjetio je ove sedmice Sarajevo. On se sastao sa zvaničnicima Ministarstva odbrane, načelnikom OS BiH Senadom Mašovićem i širokim spektrom drugih sagovornika.

– Posjeta potpukovnika Rohlinga naglašava trajnu i nepokolebljivu predanost Sjedinjenih Država regionalnoj sigurnosti na Zapadnom Balkanu i naše čvrsto partnerstvo sa OS BiH, navode iz Ambasade SAD.