Vučić izjavio da Srbi i Hrvati imaju zajedničku budućnost i da su odnosi Srbija i Hrvatske veoma važni!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbi i Hrvati imaju zajedničku budućnost, ali da to ne znači da trebaju imati zajedničku državu i “razne gluposti”.

Sjetite se mojih riječi, bez obzira na teško iskustvo moje porodice, ne samo iz Drugog svjetskog rata, već i iz sukoba u Bosni i Hercegovini 1992. godine, kada su sve Vučićeve kuće spaljene, Srbi i Hrvati morat će biti puno bliži, puno ujedinjeniji s radom u budućnosti, jer će to biti jedini način preživljavanja – rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da su odnosi s Hrvatskom vrlo važni za Beograd i da se Srbija trudi da ne vrijeđa i ne nanosi štetu, bez obzira na različita gledišta na brojna historijska pitanja, od Drugog svjetskog rata do akcije “Oluja”.

Rekao je da odnosi između Srbije i Hrvatske nikada neće biti laki i da ih nikada nije bilo lako razumjeti te da je postojao nekakav negativan stav i mržnja između mnogih ljudi s obje strane zbog svega što se dogodilo s tumačenjem prošlost.

Vučić je za hrvatsku televiziju RTL rekao da ne misli da je razumijevanje između Srba i Hrvata veće, ali da je dobro što ne lažu da su najbliži i da se vole najviše, već da se odnosi postave na racionalan nivo.