Vučić najavio izgradnju “svesrpskog svetilišta” u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić imao je sastanak sa srpskim patrijarhom Porfirijem povodom “80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu i obnove spomen-kompleksa manastira Jasenovac”.

“Razgovarali smo danas o svim važnim pitanjima, o tome kako i na koji način da osnažimo kulturu pamćenja, da učinimo sve da ne budu zaboravljene jasenovačke žrtve, kao i šta je to što država može da pomogne i srpskoj crkvi koja ima izuzetno značajnu ulogu u cijelom ovom procesu”, napisao je Vučić nakon sastanka na Instagramu.

Kako je rekao, danas su konačno postigli dogovor da se počne graditi ono što bi trebalo biti svesrpsko svetilište na najtužnijem mjestu, u Donjoj Gradini.

“Da podignemo veliki memorijalni centar u kojem bismo podsjetili i na sve druge zločine počinjene nad našim narodom i da svima ukažemo kroz šta je srpski narod prolazio, i da se širi istina o tome. Veoma sam zadovoljan što kao predstavnici države možemo da učestvujemo u nečemu što je od velikog, historijskog značaja, i za našu zemlju i za naš narod. Ponosan sam što Srbija pamti!”, napisao je Vučić.