Vučić najavio mogućnost da dio medicinara iz RS budu vakcinisani u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost vakcinisanja nekih medicinskih radnika u Republici Srpskoj protiv virusa korone u Srbiji, rekavši da će o tome razgovarati sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić i predsjedavajućim Predsjedništva iz Bosne i Hercegovine, Miloradom Dodikom.

“U sljedećih nekoliko dana moramo riješiti i vjerujem da ćemo uspjeti riješiti, pozvati dio medicinskih radnika Republike Srpske da se vakcinišu na teritoriju Srbije jer nemamo dozvolu za izvoz vakcina, a mi želimo zaštititi narod RS što je više moguće”, rekao je Vučić.

Na kraju sastanka s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom naglasio je da je francuski predsjednik dva puta izjavio da je Srbija pametno postupila u kontekstu kupnje cjepiva protiv virusa korone, javlja N1.

“Ne znam da li smo pametno, ali smo se borili, radili, trudili. Dok ne vakcinišemo 1,5 ili dva miliona ljudi, ne mogu da kažem da smo blizu završetka, a biću zadovoljan tek kada vakcinišemo tri miliona ljudi”, rekao je Vučić za Televiziju “Pink”.