Vučić najavljuje nešto veliko: Ovo će šokirati ne samo Srbiju, nego Evropu i svijet!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će za nekoliko dana iznijeti informacije i činjenice o organiziranom kriminalu i svemu što se dogodilo protiv države, što će šokirati ne samo građane Srbije, već i Europu i svijet.

“Čekamo okončanje zvaničnog veštačenja, a onda ćemo pokazati ljudima nešto što je blago govoreći jezivo, da bi mogli da vide da li se iza svega krije politika, zaštita režima ili se krije borba protiv organizovanih kriminalnih grupa”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, blaga je izjava da će građani biti šokirani kada se određene stvari predstave i najave.

“Prethodno ćemo reći ljudima da svi sklone djecu zbog onoga šta će da vide i čuju. A onda će biti interesanto da čujemo i one koji su nam držali pridike ko koga štiti, pa ćete da vidite ko se sve zaklinjao na vjernost ubicama na koji način. Biće interesantno”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je istakao da se sada ispituje i umiješanost stranog faktora, kao i kriminal u Carini Srbije, gdje će, kako je rekao, biti strahovitih stvari čime su se bavili, šta su radili, a biće mnogo iznenađenja i ljudi koji će biti saslušivani.

“Imamo indicije šta su radile pojedine strane službe. Još nemamo dokaza”, rekao je Vučić i dodao da sve te službe vide da nije više tako lako otimati Srbiji kao ranije, da neće da se odriče svog identiteta, te istakao da je za Srbiju važno ekonomski pomagati i Republiku Srpsku.

Stoga je dodao da su vodili sve ove vrste kampanja i laži.

Rekao je da je planirani sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost otkazan jučer zbog formalno-pravnih problema, tako da sutra nitko ne bi rekao da se ne može koristiti u dokaznom postupku.

“Blizu sam kraja mandata i vreme je za rekapitulaciju urađenog. Slobodan sam da govorim o mnogim stvarima. Proteklih šest do sedam meseci bio sam gotovo svakodnevno iznenađivan. Svakog dana saznavao sam neke nove činjenice koje su me šokirale. Šta se radi i mojoj porodici i državi i nekom drugom”, rekao je Vučić.