Vučić ne da svog prijatelja! “Svaka akcija protiv Milorada Dodika je katastrofalna za stabilnost regiona”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je „gostovao“ u emisiji “Ćirilica” urednika i voditelja Milomira Marića. Vučić je na početku kazao kako niko u Srbiji neće štititi zločince, piše Slobodna Bosna.

-Ja razumem da ih boli “Nož, žica, Srebrenica”, i to nije normalno vikati. Ali, nije normalno vikati ni “Žuta kuća”, jer je to simbol vađenja organa. Hajde da dođemo bar dotle da kažemo da to nije normalno. A onda da dođemo do granica. Nećete? Nema problema, vi gubite još više. Slušao sam izjavu Nasera Orića, i ako mislite da je moguće da poverujete u to. Poziva se na nekog sledbenika, nemam komentar na to. Moramo da razgovaramo. Ne da sanjamo da će oni da nestanu, niti da oni sanjaju da će nekome da se osvete, kazao je Vučić i nastavio:

-Nikada niko u državi neće da štiti ratne zločince. Mi imamo sporazume sa BiH. BiH neće izručivati one koje goni Srbija, i obrnuto. Zato BiH ne izručuje Nasera Orića, iako ga Srbija traži. Kada oni traže Duška Kornjaču, oni znaju da na to nemaju prava, lažu vas da imaju.

-Svaka akcija protiv Milorada Dodika je katastrofalna za stabilnost regiona, kazao je Vučić, no razlog za zabrinutost zbog riječi predsjednika Srbije ima Milorad Dodik.

Pogledajte šta je Vučić rekao o hapšenju Milorada Dodika i razlozima zbog kojih Vučić neće smjeti učiniti ništa, ukoliko visoki predstavnik Christian Schmidt odluči smijeniti Milorada Dodika.