Vučić ne može bez RS-a i kad otvara COVID bolnicu: “Onaj ko želi da ukine RS ne želi mir na Balkanu”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na otvaranju nove bolnice COVID u Kruševcu da će 5 000 doza cjepiva Pfizer u Srbiju stići u sljedeća dva ili tri dana, te da će prvo biti cijepljene osobe starije od 75 godina koje žive u staračkim domovima.

Vučić je rekao da vjeruje da će Europska unija dopustiti opskrbu cjepivima za zapadni Balkan i da će poštivati ​​sporazum, a u prvom tromjesečju iduće godine Srbija će dobiti 340 000 doza dodatnih, smanjenih količina cjepiva.

Rekao je da se rusko cjepivo još uvijek testira, neki od dokumenata još uvijek čekaju, te se nada da će uskoro biti održan sud za cjepivo, a uskoro se očekuje i kinesko cjepivo.

– Mislim da “Moderna” dolazi “AstraZeneka”, “Johnson & Johnson”. Pružit ćemo sve prema sredstvima, jer je vrlo važno imunizirati ljude, osigurati zdravlje građana Srbije i funkcionirati naše gospodarstvo, rekao je Vučić.

Na pitanje o proizvodnim mogućnostima ruskog cjepiva Sputnik V i je li o tome razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim, Vučić je rekao “postoji takvo stajalište”.

Odgovarajući na politička pitanja, Vučić je rekao da poštuje integritet Bosne i Hercegovine, ali ne može prihvatiti ideju o eliminaciji strane RS-a. “Onaj ko pokušava da ukine RS osim što čini nešto protiv volje srpskog naroda, taj koji bi to da radi ne želi dobro miru i stabilnosti na Balkanu”.

Rekao je da želi uspostaviti najbolje odnose s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom, ali Srbija nikome neće biti “vreća za udaranje”.