Vučić poručio: Mirno spavajte! Ne mislim da RS treba biti država, spajanje sa Srbijom nije realno!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije večeras je govorio o suverenitetu Bosne i Hercegovine, nadležnosti entiteta, Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH…

Govoreći za Face TV, naveo je kako posljednjih “devet godina nema ništa sporno u mojim rečenicama”.

“One precizno definišu srpske probleme koje nikome ne prave probleme, obazriv sam kada govorim o regionalnim pitanjima jer se čini da razumem primedbe koje dolaze i da u 90 posto slučaja ne odgovaram na to”, naveo je Vučić.

Imao je i posebnu poruku:

“Mirno spavajte, nije moja namera da se dodvoravam, popularnost bi mi skočila ukoliko bi vama odbrusio – Bošnjacima odgovorio, nema potrebe, interes Srbije je mir i stabilnost, nemate čega da se bojite”.

Govoreći o RS-u i BiH, naveo je i kako je suverenitet naše zemlje podjeljen.

“Ko misli da RS treba da bude država? Ne mislim to, volim RS i poštujem BiH i ja to nikada nisam govorio. moje pitanje je što tražite i želite da predstavite nekoga kao neprijatelja, tamo gde ga nema?”, upitao je srbijanski predsjednik.

Bilo je, naravno, riječi i o tzv. non paperu koji je uzdrmao bh. javnost ovih dana.

Na pitanje da li je poslao “non-paper” Janezu Janši, Vučić je odgovorio:

“Mislim da su građani BiH razumeli sve optužbe na račun Srbije i da im je jasno. Zar mislite da Janši neko može da kaže sa čim da izađe u javnost? ja to nisam video, da li sam pročitao papire koje je neko objavio – jesam. Ti papiri mi ne odgovaraju, nisam učestvovao u pisanju niti sam video, samo sam špekulacije video, video sam svašta i oko Kosova karte. Kažete da će da Srbija prizna nezavisnost Kosovo da bi dobila RS, to se neće dogoditi i ništa nije realno niti je dobro niti potrebno. To je sve što mogu da kažem jer neću da učestvujem u raspravi što suštinski ne postoji, Vulin i Dodik iznose svoj stav”, poručio je Vučić.

Prošli članakVitez Restoje Milohna: jedan od najznamenitijih političara i diplomata Kraljevine Bosne
Sljedeći članakU Foči oslikan novi mural s likom Ratka Mladića uz sramne parole!