Vučić: Stavovi u Kongresu nam ne idu na ruku, biće pritisaka oko RS

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon svega što je jučer čuo u Kongresu SAD-a o Kosovu, sada je jasno da je bio u pravu u vezi s posljedicama američkih izbora na Srbiju i dodao više da se nada da će uprava Joea Bidena pogledati drugačije od onoga što je dato u Kongresu.

Engel, predsjednik Odbora za vanjske odnose američkog Zastupničkog doma, rekao je jučer da Srbija neće ući u EU dok ne prizna Kosovo.

“Nisu samo Engel, rekli su svi. Sad vidite koliko sam bio u pravu kad sam rekao prije nekoliko nedjela, ne skrivajući ništa, bez osobne simpatije. Takvi stavovi ne idu u prilog Srbiji “, rekao je Vučić.

Jasno je da ćemo se suočiti s najvećim pritiskom.

Vučić je ocijenio, očito ćemo se suočiti s najvećim pritiskom i zapadat ćemo u teške situacije.

Taj je komentar dao kao odgovor na raspravu u američkom Kongresu, u kojoj se čulo kako se očekuje da će nova administracija u Washingtonu nagovoriti Srbiju da prizna neovisnost Kosova, istovremeno podsjetivši da Sjedinjene Države imaju zasluge. instrumenti ekonomskog i diplomatskog utjecaja.

“Vodit ćemo našu politiku i brinuti se o našoj zemlji. Očekujem velike pritiske oko Republike Srpske i Kosova, ali ti pritisci prije nisu bili mali i bit će teški sada. više “, rekao je Vučić i istaknuo da zasigurno netko na toj poziciji, kad se kandidira, ne može očekivati ​​samo dobro, već i bezbrojne probleme s kojima se suočava.

Rekao je da će mu biti lakše reći da nije tamo gdje on misli da ona jest.

“Ali sada vidite koliko sam bio u pravu kad sam govorio ne skrivajući ljude, ne govoreći o osobnim simpatijama, da bih upoznao Bidena više od Trumpa, a mi smo definitivno u vezi. Naravno, takvi stavovi ne idu u prilog Srbiji ”, ocijenio je tvrdnje Albright, Servera i Engela.