Vučić: Vidjećemo šta namjeravaju Bošnjaci, pa ćemo onda reagovati

Prije nekoliko dana srbijanski mediji odani predsjedniku te zemlje Aleksandru Vučiću plasirali su priču kako Bošnjaci u Misiji BiH u UN-u navodno lobiraju za usvajanje rezolucije o Srebrenici. Na osnovu te rezolucije bi bila organizovana izložba u zgradi UN-a na dan obilježavanja godišnjice geniocida nad Bošnjacima Srebrenice. Na sve to ti mediji dodaju kako navodno oni koji pripripremaju rezoluciju to rade bez konsultacija sa sjedištem Ministarstva vanjskih poslova, te krijući od Srba službenika u Misiji BiH.

Ovo bi se sve moglo svrtati u kategoriju neprovjerenih medijskih “naklapanja”. Međutim, sada s u cijelu priču uključio i sam Vučić, što cijeloj priči daje dodatnu dimenziju.

– Nema dokaze za to, vidjećemo šta će da bude i u skladu sa tim ćemo reagovati, izjavio je Vučić, odgovarajući na vrlo tendenciozno pitanje novinara o tome “da li je ova namjera Bošnjaka dio hibridnog rata koji se protiv Srbije vodi iz regiona”, prenosi Oslobođenje.

Treba napomenuti da, čak i ako su tačne tvrdnje srbijanskih medija, u tome nema ništa loše, čak je i pohvalno da to rade službenici Misije BiH u UN-u. Srebrenica je u BiH. Međunarodni sudovi su potvrdili činjenicu da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima. Samo pomračeni umovi, zaglavljeni u blatu nacionalističkih zločina, u obilježavanju tužne godišnjice mogu vidjeti nešto loše.