Vučićev poslušnik Radoičić priznao da je organizovao napad na Kosovu, brani ga advokat Dodika i Karadžića

Milan Radoičić priznao je da je organizovao napade srpskih terorista u nedjelju na sjeveru Kosova u kojem je ubijen jedan policajac, dok su likvidirana tri napadača.

– Radoičić je priznao da je u nedjelju bio u Banjskoj. On je preuzeo na sebe cjelokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na sjeveru Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević, koji je branio ratnog zločinca Radovana Karadžića u Hagu, a također je u timu odbrane predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Petronijević je dodao da je Radoičić “obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda naroda od okupatora, a da čin nije imao nikakve veze sa ranijim političkim aktivnostima, te da nije obavještavao nikog iz vlasti Srbije, niti lokalne političke strukture sa sjevera Kosova”.

– Nije imao nikakvu pomoć od njih, jer je već bilo razlika u načinu otpora Kurtijevom teroru. Preuzeo je odgovornost na sve i naveo je da podnosi ostavku na mjesto potpredsjednika Srpske liste – naglasio je Petronijević i dodao kako Radoičić nije ranjen u napadu.

Odranije je poznato da je Radoičić odani kadar Vučića, iako je predsjednik Srbije danima nakon terorističkog napada to nevješto pokušavao odbaciti.

Tako se pokazalo da su u bili u pravu čelnici Kosova koji su nakon terorističkog napada saopćili da iza njega stoji upravo Radoičić. Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla kazao je prije nekoliko dana kako je istragom utvrđeno da su pronašli dokumente Radoičića, koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

– To su dokumenti koji dokazuju njegovu povezanost ili direktno učešće u ovoj akciji. Ovo je popis oružja odnosno dozvola institucija Srbije koje su dali Milanu Radoičiću, gdje je i popis oružja koje posjeduje, sa brojevima, sa svim pronađenim u prvom autu i definitivno originalni dokument je u rukama forenzičara – rekao je tada Svecla.