VUČIĆEVI MEDIJI NA STRAŽNJIM NOGAMA: “Novi skandalozni udar na Dodika, Tužilaštvo formiralo predmet ikona”!

Prorežimski tabloid Informer piše kako je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uspostavilo na temelju informacija dobivenih od ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, koje, međutim, nisu popraćene navodnim dopisom koje je ovom odjelu poslalo ukrajinsko veleposlanstvo u Sarajevu.

Inform piše da je tužilaštvo izjavilo da je dobilo informaciju da je Ministarstvo vanjskih poslova dobilo notu ukrajinskog veleposlanstva i da, kako je navedeno, “diplomatska nota nije dostavljena Tužilaštvu Bosne i Hercegovine “.

“Formiran je predmet i izvršiće se provjere”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Informer piše da je ministar Turković jučer u izjavi sarajevskim medijima rekao da je odjel na čijem je čelu dobio poruku od ukrajinskog veleposlanstva kojim se želi utvrditi kako je Luganska ikona, koju je član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, dao ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu tijekom nedavnog posjeta.

Upadljivo je da svi glavni mediji u regiji pišu o aferi “Ikona”, osim medija u Srbiji pod izravnom kontrolom Aleksandra Vučića i medija u Republici Srpskoj, koje kontrolira Dodikov režim. Stoga je Informer o cijelom slučaju šutio i samo je prenio današnju informaciju da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu kako bi utvrdilo porijeklo ikone, što Informer smatra “skandaloznim napadom na Dodika”!