Vukanović: Da smo imali ovakve tzv. pregovarače u Dejtonu 1995. godine danas ne bismo imali ni “R” od Republike Srpske

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, smatra da je Milorad Dodik sporazumom u Briselu kapitulirao i da je spreman učiniti sve što Zapad traži.

– Umjesto u Moskvu, kako je najavio, otišao je u Brisel. To je velika izdaja i kapitulacija i moglo bi se nazvati i “Prud 2”. Da smo imali ovakve takozvane pregovarače, reprezentacije u Dejtonu 1995. godine danas ne bismo imali ni “R” od Republike Srpske – kazao je Vukanović.

Naglasio je da se u Briselu pokazalo da je Dodik “marioneta u rukama Zapada, da radi sve ono što od njega Zapad traži, da je spreman na sve, izdaju i kapitulaciju.”

– Da zabije nož u leđa Rusiji i prihvati presude i domaćih i međunarodnih sudova. Prihvata štetne poteze, protiv Republike Srpske, samo pod uslovom da opstane na vlasti. On je danas pokazao svu svoju snishodljivost i poniznost prema svojim zapadnim mentorima koji mu malo isčupaju uši kad ne sluša – kazao je Vukanović za BN.

On je rekao da će uskoro biti protesti boraca, a ja se nadam da će protesti i otpor biti širom Republike Srpske jer je ovo, navodi Vukanović, crvena linija koja se ne smije preći.