Vukanović poručio Dodiku: Lažni Srbenda i patriota na baterije javno je kapitulirao pred Nijemcem i “turistom” Schmidtom

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, osvrnuo se na današnje izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je kazao da je donošenje neustavnih zakona o porezima i vojsci RS odgođeno za šest mjeseci.

Vukanović ističe da nije prorok, ali da se situacija odvija upravo onako kako je najavio. Kaže da je “lažni patriota i Srbena” kapitulirao pred “turistom” Schmidtom.

– Nisam nikakav prorok, ali na političkoj sceni se situacija odvija baš onako kako sam najavio i predvidio. Lažni patriota i Srbenda na baterije javno je, u intervjuu beogradskoj Politici, priznao kapitulaciju pred Nijemcima i ‘turistom’ Schmidtom, da odustaje od ponovnog osnivanja i usvajanja zakona o vojsci Republike Srpske, indirektnim potezima i carinama, graničnoj policiji RS-a…, rekao je Vukanović.

Smatra da je Dodik razumio poruke upozorenja koje mu je uputio visoki predstavnik Christian Schmidt preko srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Dodaje da Narodna skupština RS-a crveni od srama i poniženja.

– Dodik je počeo javno da se pere i govori kako nema ništa sa Rusijom i Putinom, jer vidi da je vrag odnio šalu, da su njegovi mentori ljuti i nervozni jer se previše zaigrao, pa je odlučio da se povuče i primiri dok oluja prođe. Narodna skupština Republike Srpske se crveni od stida i poniženja, zgažena i ponižena povući će po ko zna koji put odluke koje je donijela i staviti ih van snage, kao posledica izdaje i zaokreta Uzurpatora, kazao je on.

U zaključku svog komentara, Vukanović smatra kako će Dodik i dalje glumiti “velikog Srbendu” dok Republiku Srpsku ne izoluje od cijelog svijeta.

– Šizofreno ponašanje ide toliko daleko da lažni otac nacije i uzurpator tvrdi da će on blokirati i zaustaviti investicije Njemačke, Velike Britanije u privredi Republike Srpske, i očito je da će i dalje lažno glumiti velikog srbendu dok nas ne izoluje od cijelog svijeta, jer više ni u Beograd nije rado viđen gost, i dok i poslednjeg mladog čovjeka ne protjera sa ovih prostora. Njegova kapitulacija je dobra uvertira za njegov skup, jer svi oni koji na silu domu da mašu zastavama i kliču na Trgu Krajine kao u Pjongjangu pobratimu Kim Jung Sunu, podržaće kapitulaciju, izdaju i prodaju Republike Srpske, bolje reći onog što je od nje ostalo, zaključio je Vukanović.