Vulić poručila Nikšiću: Ne možete nas ucijeniti plaćama

Sanja Vulić, poslanica SNSD -a, rekla je da su se bošnjački političari sposobni samo obratiti visokom predstavniku kao velikom bratu koji bi trebao ispuniti njihove želje, usmjerene samo protiv Srba i Republike Srpske.

– Sve inicijative koje dolaze iz političkog Sarajeva, jasno pokazuju povezanost visokog predstavnika s trenutnim stanjem u BiH, pa tako i najnovija predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, koji traži od Valentina Inzka da uskrati primanja svim zvaničnicima koji učestvuju u, kako on kaže, blokadi zajedničkih institucija – istaknula je Vulićeva.

Ona je poručila Nikšiću i svima koji misle kao i on, da srpske zvaničnike ne mogu ucijeniti bilo čim, pa tako ni platama.

– Za sve dokone informacija da je u budžetu BiH za 2020. godinu 780 miliona KM izdvojeno samo od Uprave za indirektno oporezivanje, dok su neporeski prihodi bili oko 150 miliona KM, za šta su zaslužni građani Republike Srpske isto kao i građani FBiH i Brčko distrikta, a plate nam ne isplaćuje ni Nikšić, ni Inzko, niti bilo ko od bošnjačkih političkih predstavnika – poručila je Vulićeva.