Vulin: Licemjerne reakcije iz Sarajeva zbog hapšenja Edina Vranja

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oštro je osudio reakcije iz Sarajeva na hapšenje državljanina Bosne i Hercegovine Edina Vranja osumnjičenog za ratne zločine u ratu u toj zemlji 1992-1995.

“Kada god bi Srbija postupajući po zakonima uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni riječ. Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića”, naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

On je ocijenio da bi danas, da su sve zemlje u kojima se devedesetih vodio rat bile “poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, bilo mnogo manje zločinaca na slobodi”.

“Srbiji se nema šta prigovoriti, ali zato ima licemjerima Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu. U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država”, istakao je Vulin.