Vulin na skupu Pokreta socijalista poručio Vučiću: Nemojte da moramo još čekati na san o ujedinjenju

Predsjednik Pokreta socijalista i ministar policije Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas, na proslavu 13. godišnjice stranke, Aleksandra Vučića da se ponovno kandidira na predstojećim predsjedničkim izborima, rekavši da samo njegovo političko vodstvo i ujedinjenje srpskog naroda jamče opstanak.

Obraćam vam se kao prijatelj i koalicioni partner, saborac i čovjek iz politike – preuzmite odgovornost i kandidujte se za predsjednika Srbije. Drugim ne vjerujemo i nećemo im vjerovati. Nema vremena gospodine predsjedniče da neko drugi postane predsjednik svih građana Srbije i predsjednik svih Srba. Niko drugi, ne odustajte – poručio je Vulin obraćajući se Vučiću, koji je prisustvovao skupu Pokreta socijalista u Sportskom centru Šumice

Vulin je dodao da razumije da Vučić može da bude povrijeđen i da boli, kako je rekao, kada izdaju oni koje je politički stvorio u SNS i koliko može da bude teško da ljudi koji su oko njega nisu iskreno vjerovali u ono što radi, prenosi raport.– Razmišljali su više o slikama nego o skupovima kao što je ovaj. Gospodine predsjedniče ili ćete preuzeti ulogu koju ste izborili i koju vam je namijenio srpski narod gdje god da živi ili će san o ujedinjenju biti odložen za neka buduća pokoljenja- naglasio je Vulin.

Također, poručio je Vučiću da je davno bilo kada je dva puta srpski narod pravio tuđe države i svaki put u njih ulazio bez jasnog vođe i političke orgnaizacije koja će Srbe objediniti i usmjeriti.

– Nemojte da u ovoj generaciji dozvolimo da se to više ikad ponovi. Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo i Srbe gdje god da žive i da već jednom ispunimo san i da generacija Srba od Karađođa na ovamo bude jedno, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo. Predsjedniče odgovornost je na vama- poručio je Vulin.