Vulin ponovo o “srpskom svetu”: Dok je Vučića Srbija se neće odreći Republike Srpske!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas u Bukovcu kod Novog Sada, da će Republika Srpska biti prioritet Srbije dok god je njen predsjednik Aleksandar Vučić i dokle god je on vodi i da nema pritisaka koji će natjerati Srbiju da se odrekne svoje Republike Srpske, prenosi Faktor.

Vulin, koji je otvorio manifestaciju “Zavičajni zbor – kosidba – Bukovac”, istakao je da su Srbi iz Republike Srpske oplemenili Srbiju.

– Ne bi Srbija bila ovako lijepa i čuvana da u njoj nema Srba iz Republike Srpske. Tamo gdje su Srbi iz Republike Srpske, tamo je Srbija sigurna, čuvana, uspješna i napredna – kazao je ministar Vulin.

On je u toku svog obraćanja podvukao da je veliki protivnik bilo kakvih podjela srpskog naroda, a posebno u Vojvodini, poručivši da je Srbija matica svih Srba.

– Svako ko ovde zaplače, nasmije se, ima pravo da kaže da je ovo njegova zemlja – rekao je Vulin, naglasivši da je Republika Srpska i njegova Manjača uvek davala hrabre, dobre i čestite ljude.

– Preostaje nam samo da pokušamo da budemo kao oni koji su koračali prije nas, oni koji su nam dali imena i da neko poželi jednog dana da se zove po nama. Ako budemo dostojni onih koji su koračali prije nas, bit ćemo vrijedni sjećanja i onih koji dolaze iza nas – poručio je Vulin.

Prema njegovim riječima, ono što je dato svakom narodu na kugli zemaljskoj, da živi sa onima sa kojima dijeli ime, jezik, vjeru, uspomene, neće moći biti uskraćeno ni srpskom narodu.

– Najznačajniji zadatak ove generacije je da stvori “srpski svet”, da nas okupi, da nas ujedini, sačuva i zaštiti. Tamo gdje Srbin nema ni svog vojnika, sudiju, ljekara, učitelja tamo nema ni pravde za njega, a srpski narod živi za pravdu. Narod koji je dočekao da pretekne jasenovački genocid, koji je preživio Oluju, nema pravo da ponovi greške naših prethodnika, nema pravo da ne zaokruži svoju zemlju i ne sačuva svakog gdje god da je rođen, a da se odaziva na srpsko ime – zaključio je ministar Vulin, prenijeli su srbijanski mediji.