Vulin ponovo šokirao javnost: U TV emisiji pokazivao fotografije obezglavljenih ljudi

Nakon predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je na konferenciji za novinare uživo prenosio slike obezglavljenih tijela, takve su se scene mogle ponovno gledati na televiziji. Ovoga puta za to je bio zadužen ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin koji je ovim činom ponovo šokirao javnost.

Vulin je objavio djelomično cenzurirane fotografije obezglavljenih tijela na televiziji s nacionalnom frekvencijom, u sklopu političke emisije.

Gostovao je u emisji Hit Tvit na TV Pink, navodeći da su predmetne fotografije pronađene na mobitelima članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, te da su svi zločini počinjeni u kući u Ritopeku.

Na fotografijama se vide pripadnici kriminalne skupine Belivuk i Srđan Lalić koji drže neimenovanu osobu koja je, kako je tvrdio Vulin, “prije klanja”, izbodena više puta noževima i iz koje se u kantu cijedi krv.

Prikazane su i fotografije paketa, za koje je Vulin rekao da sadrže kokain, kao i fotografije osumnjičenih na bazenu i na odmoru.

– Sve (žrtve) su navijači Partizana, klali su ih drugi navijači Partizana, utvrdili smo identitet svih do jednog… Fotografije su njihovi trofeji, oni su se time hvalili – naveo je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je rekao kako medijski navodi da se Patizanova tribina “pobunila” protiv predsjednika Aleksandra Vučića i skandirala protiv njega predstavljaju “instruisano nezadovoljstvo kriminalne grupe”.

Brojni tabloidi i internet portali u Srbiji objavili su uznemirujuće fotografije istovremeno s posjetom ministra Vulina Pinku. Ipak, ovakva ministrova gesta izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama.

Porodice žrtava kriminalne grupe Belivuk već su se žalile na objavljivanje fotografija. Međutim, to nije spriječilo srpske vlasti da nastave pokaziva ove fotografije pred kamerama i iskorištavati ih za prikupljanje političkih poena.