Vulin u transu o “srpskom svetu”: Znate li vi šta je to, to se više ne može zaustaviti

Bivši srbijanski ministar odbrane i bivši šef obavještajne agencije te države, Aleksandar Vulin, ponovo srčano zaziva stvaranje “srpskog sveta”, u prijevodu velike Srbije.

Sve to je Vulin izrekao je na Pinku, televiziji sa nacionalnom koncesijom, koja se gleda i u drugim državama, pa i u Bosni i Hercegovini.

Vulin je tokom gostovanja po ko zna koji put ponovo otvoreno zazivao nove ratove i govorio o teritorijalnim pretenzijama na susjedne zemlje, prenosi portal Crna Hronika.

– Ali znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li vi šta je “srpski svet”? Znate li taj osjećaj da će u ovoj generaciji, u mojoj političkoj generaciji, doživjeti ujedinjenje srpskog naroda? Ono što Srbi maštaju od Karađorđa naovamo. To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost da ujedinom Srbe gdje god oni budu živjeli. Sankcije, pa to je mala cijena.

Pa glava je mala cijena za tako nešto. Ja čvrsto vjerujem da će se to desiti, to je proces. Ujedinjenje je počelo. To se više ne može zadržati, to se ne može zaustaviti – kaže Vulin, na šta voditeljica dodaje:

– Točak je pokrenut.