Vulin zbog kritika na račun Vučića raspalio po Izetbegoviću, a dotakao se i Nasera Orića!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsjednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin ocijenio je sinoć da je napad predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića “zbog njegovog negativnog stava prema donošenju rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore”, plod, kako je rekao, njegove “patološke mržnje”, prenosi Slobodna Bosna.

“Aleksandar Vučić nije ništa rekao ni o Izetbegoviću, ni o (predsedniku crnogorske skupštine Aleksi) Bečiću, ni o (premijeru Zdravku) Krivokapiću, ali je zato Izetbegović puno rekao o sebi. Vođen patološkom mržnjom prema Aleksandru Vučiću, Izetbegović se javio da kaže ono što ga niko i ne pita i da komentariše izjave predsednika Vučića u kojima nema ni njega ni njegove stranke”, naveo je Vulin u saopćenju za javnost.

On je dodao da je Izetbegović, kada je već govorio o Vučiću, “mogao da kaže i ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici i zašto kao njegov domaćin nije bio uz gosta kada je rulja nasrnula na njega”.

“Mogao je Izetbegović, kada već spominje pomirenje, da objasni zašto se nikada nije poklonio senima poklanih Srba sahranjenih u Bratuncu i zašto žrtve Nasera Orića ne mogu da dobiju ni uspomenu ni pravdu. Mogao je Izetbegović da kaže bilo šta drugo, ali mržnja je jača od razuma”, zaključio je Vulin.