Zahiragić: Bogićević je genetski predodređen da bude gospodin, danas je svojim “NE” označio kraj primitivnog projekta

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić objavio je večeras na svom Facebook profilu povodo današnje sjednice Gradskog vijeća Sarajeva u vezi sa današnjim dešavanjima.

Zahiragić je izjavio da je Bogiću Bogićeviću genetski predodređeno da bude gospodin.

– Prije nekoliko dana nije imao više od 10 ruku, a za dva dana imaju 18 na sjednici zakazanoj za večer prije. Sumnjivo, zar ne? Nimalo za mene, meni je sve jasno, a trebalo bi biti i ljudima koji imaju pameti.

Stoga vjerujem da se zbog ovoga danas žurilo “dvojci” iz “trojke” da imenuju svoje rukovodstvo Gradskog vijeća, a pokušali su i sa dogradonačelnicima…

Ako su imali dobre namjere, kad su već imali takvog kandidata, trebali su prikupiti ne 18, već 28 potpisa, složili su se uz suglasnost svih stranaka i vijećnika, vodstva Gradskog vijeća i viših dogradonačelnika, rekao je Zahiragić.

Izjavio je da je za kvartet važnije politički organizirati svoje kadrove, pa je Bogićević samo oruđe u tom cilju.

Naveo je da je Četvorki bitnije bilo politički poredati svoje kadrove, te je Bogićević bio samo sredstvo do tog cilja.

– Čak su sa njegovim imenom prijetili Skaki, da će ga odvesti na Vidikovac da mu pokažu Valtera kada izaberu Bogićevića, a Skaka ga je prije dvije godine predložio za 6. aprilsku nagradu… Na stranu politika, ali to nije atmosfera koja dolikuje takvom čovjeku, rekao je on.

Za kraj, Zahiragić smatra da je Bogićević danas najavio skori kraj političkog projekta, aludirajući na Četvorku.

– Kazao je i 3. historijsko NE, te na taj način označio skori kraj jednog primitivnog, neiskrenog i opasnog političkog projekta, a koji nakon skoro 3 godine improvizacija i spinovanja, konačno pokazuje svoje pravo lice, zaključio je Zahiragić.