Zastupnik u Bosanskoj Dubici odbio je položiti zakletvu jer u sali nije bilo zastave BiH

Na konstituirajućoj sednici Skupštine Bosanske Dubice, zastupnik Jasmin Spahić odbio je položiti zakletvu jer u vijećnici nije bilo zastave Bosne i Hercegovine.

Nakon usvajanja dnevnog reda Skupštine, riječ je preuzeo gospodin Spahić, upozorivši da u dvorani u kojoj su članovi trebali položiti zakletvu, pored gradskih i entitetskih znački, nije bilo zastave Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom Spahić je naglasio da sam tekst svečane zakletve sugerira da se nacionalna zastava postavi na jasno vidljivo mjesto u dvorani.

Iako je tražio da se postavi zastava, čelnici skupštine ignorirali su njegove zahtjeve i položili svečanu zakletvu.

“Žao mi je što se to dogodilo, ali ne mogu dopustiti da Bosna i Hercegovina bude negirana na ovaj način. Želim položiti svečanu zakletvu i raditi po potrebi, ali želim položiti i zakletvu ispred zastave Bosne i Hercegovine koja je simbol moje domovine, jer bez nje nema ni nas”, rekao je Spahić po izlasku iz sale.

Sastanak je trajao do 6. tačke dnevnog reda, kada je predsjedavajući Skupštine Dušan Drljić prekinuo sastanak zbog nepoštivanja postupaka i neprovođenja obveznih konzultacija tijekom prijedloga i imenovanja.

Nakon prekida u sali, ostali su zastupnici koji su činili većinu, dok su predstavnici opozicije napustili sjednicu.