Završen skup u Banja Luci! Komandant zloglasnih “Vukova sa Drine” poručio prisutnim: “Prebrojte se”

Zvanično, poslije sat vremena “programa”, skup u Banjoj Luci službeno je završen, a u MUP-u RS-a su izvjestili da je skupu prisustvovalo između 16.000 i 18.000 ljudi.

Intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije započeo je takozvani narodni skup “Sloboda”, a organizatori su, kako tvrde, boračke organizacije koje se protive odlukama Visokog predstavnika u BiH.

Milan Jolović zvani Legenda, bivši komandant zloglasnih ‘Vukova s ​​Drine’, poručio je prisutnim da se “prebroje” i da svi od novinara, političara do stranih dužnosnika znaju koliko ih ima, vičući “živjela Republika Srpska”.

Poručio je da je posljednja odluka visokog predstavnika u BiH “crvena linija”.

– Otimanje imovine nećemo dozvoliti. Od RS-a se pokušava napraviti prazna ljustura. Protiv smo destabilizacije i zveckanja oružjem. Ali nastupio je historijski trenutak. Pozivamo na sabornost i učvršćivanje srpskog jedinstva i jedinstvo svih političkih stranaka – kazao je Jolović.

Prisutnima se nije obratio niko od političara, uključujući Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se samo pozdravio sa prisutnim.

Slobodan Brdar, jedan od inicijatora skupa i predsjednik Udruženja penzionera RS-a, je istakao da se odbacuju svi napadi na institucije RS-a koji dolaze od “međunarodnog faktora i pojedinih domaćih aktera”.

Marko Milošević, predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida, je kazao da su danas ovdje da kažu ne “lažnim predstavnicima međunarodne zajednice” i da ne vjeruju u njihove priče da odluke koje donose nisu protiv srpskog naroda. Poručio je i da su protiv unitarne BiH.

– Nismo ovdje da spasavamo vlast, nego da kažemo da smo protiv otimanja imovine RS-a i da smo za izvorni Dejtonski sporazum. Branimo svaki pedalj RS-a, a tuđe nam ne treba – kazao je Milošević.

Radomir Lukić, univerzitetski profesor i jedan od učenika pregovora u Dejtonu, poručio je da je ovo čas kada “se narod treba dići”.

– Ne oružjem, nego svojom voljom – podvukao je. Upitao je okupljene “jeste li vi genocidan narod, je li RS genocidna tvorevina”, na šta su okupljeni odrično odgovarali, dok je na pitanje jesu li spremni da predaju RS bilo kome, masa je odgovorila da “nisu”, kao i da nisu spremni da predaju vojsku RS-a i da će se boriti za njeno očuvanje. Odgovorili su i da neće dozvoliti drugima da im biraju predstavnike, niti da ih smenjuju.

Govor je održao i organizator skupa Aleksandar Savić iz Boračke organizacije RS-a koji je podvukao da se protive nametanju odluka visokog predstavnika i da je obaveza svih građana u RS, kao i njenih zvaničnika da čuvaju njenu imovinu.