Zbog fotografije sa kokardom Filozofski fakulteti u Tuzli raskida saradnju sa Admirom Kalabić!

Filozofski fakultet u Tuzli započeo je postupak prekida saradnje sa Admirom Kalabićem zbog fotografije na kojoj je fotografirana sa zastavom Republike Srpske i kapom na glavi na kojoj se nalazi kokarda.

Ovu novinu potvrdio nam je Mirza Mehmedović, profesor na Filozofskom fakultetu.

– Postupak za raskid saradnje već je pokrenut. Na taj je način Filozofski fakultet dokazao da je adekvatno reagirao na ovo nedolično ponašanje. Lično podržavam bilo koji oblik sankcija protiv tih ljudi, tj. onih koji negiraju i vrijeđaju ustavni poredak Bosne i Hercegovine. To se posebno odnosi na nastavnike koji bi, zahvaljujući svom radu, trebali biti primjer u svom ponašanju prema svima ostalima i koji bi trebali promovirati stvarne vrijednosti”, rekao je za Oslobođenje Mirza Mehmedović.

Inače, kako su iz redakcije lista Oslobođenje saznali, Admira Kalabić nije zaposlenica Filozofskog fakulteta u Tuzli. Na ovom fakultetu prihvaćena je kao asistentica na Odsjeku za njemački jezik, ali po osnovu ugovora o djelu.

Iz redakcije su kontaktirali i glavnu protagonistkinju ove priče Admiru Kalabić. Željeli su saznali zašto se fotografisala s kokardom na glavi, znači li to podržavanje zločinačke ideologije čiji su sljedbenici, među mnogim zločinima, počinili masakr na Tuzlanskoj kapiji, ali ostali su bez ikakve izjave.